Nyhetsbrev

Kawasaki's officiella nyhetsbrev

1 Oktober 2024 2025 Kawasaki Ninja 1100SX: Trans-Europe Express

Kawasaki´s däckspår är fortfarande heta på den nyligen tillkännagivna Versys 1100, och har nu avslöjat den nya 2025 Ninja 1100SX, en äkta kontinental express lika redo att ta sig an gränsövergångar som den är för att navigera över trånga stadsgator.
De senaste nyheterna för 2025 är en ökning av kapaciteten för den ständigt populära literklassen Ninja SX som höjer kapaciteten från 1043cc till 1099cc. Men det finns mycket mer med Ninja 1100SX än så med en mängd uppdateringar och finesser för att behålla sin plats i framkanten av supersport-touringpaketet.
 
Med ökat vridmoment över varvtalsområdet minskar behovet av att växla – ännu mer när utväxlingsförändringar innebär nya längre 5:e och 6:e växlar. Liksom sina SX-förfäder, blandar den senaste iterationen sina tur- och sportegenskaper perfekt, och detta manifesteras i quickshiftern som nu fungerar så lågt som 1500 rpm och tillåter smidiga växlingar vid lägre motorvarv än tidigare.
 
Bekvämlighet för förare och passagerare är ett SX-ledord, så det är ingen överraskning att se en styrmonterad USB-C-port som standard tillsammans med elektronisk farthållare, effektlägen, kurvhantering, K-TRC antispinkontroll och intelligenta låsningsfria bromsar. Lägg till en större bakre bromsskiva för ännu bättre stoppkraft och den goda nyheten är att inför mer kapacitet och vridmoment erbjuder 2025 Ninja 1100SX ännu bättre bränsleeffektivitet. Även däcken har tagits till en ny nivå med antagandet av den senaste Bridgestone Battlax S23 som standard.

Fler nyheter är att Ninja 1100SX nu kommer med ett syskon i skepnad av en SE-variant för allra första gången.  Med Brembo M4.32 främre bromsok, huvudcylinder och skivrotorer plus bromsslangar som är stålomspunna, har SE också en Öhlins S46 bakre stötdämpare med fjärrjustering av förspänningen. Som sista hand – bokstavligen – kommer SE-modellen med uppvärmda handtag som standard.
 
Vad båda maskinerna delar är möjligheten att vara ansluten till en uppdaterad version av Kawasakis unika Rideology-app som tillåter förare att justera aspekter av sin motorcykel, samla maskininformation via sin smartphone och även se åkta rutter på sin telefonskärm plus – för 2025 – Rideology är nu röstkommandoapplikation redo att förutse nästa generation av interaktivitet för motorcykel och förare.
 
Nya Ninja 1100SX är redo att leverera från sin höjdjusterbara skärm till en rad färgkodade bagagealternativ plus ett antal Edition-modeller som kan beställas direkt från vilken Kawasaki-landsvägsåterförsäljare som helst. Tillsammans med ett växande utbud av tillbehör, markerar Ninja 1100SX ett viktigt steg i utvecklingen av Kawasaki sporttouringkoncept.
 
2025 Ninja 1100SX finns i följande färger*
 
Ninja 1100SX:
Metallic Carbon Grey / Metallic Diablo Black
 
Ninja 1100SX SE:
Emerald Blazed Green / Metallic Diablo Black
Metallic Matte Graphene Steel Grey / Metallic Diablo Black
 
*Kontrollera med din lokala Kawasaki-återförsäljare angående modeller, färger plus Edition-modellens tillgänglighet i ditt område.